NOVOSTI / AKCIJE

GANT Beacons project: Nova linija TechPrep™ košulja koje sadrže prerađenu morsku plastiku

Objavljeno: 03.04.2018.

GANT je danas najavio početak najnovije inicijative – proizvodnju s naglaskom na primjenu tehnologije koja se temelji na konceptu održivog razvoja. Radi se o projektu pod nazivom Beacons Project koji uključuje partnerstvo s ribarima na Mediteranu kako bi zajedničkim snagama uklonili dio plastičnog otpada iz mora, te partnersto s tvrtkom Seaquel koja potom prerađuje plastiku u kvalitetne materijale koji se koriste u izradi najnovije linije TechPrep™ košulja za žene i muškarce.

 

U oceanima i morima nalazi se 165 milijuna tona plastike koju je GANT, pod krilaticom “The ocean’s business is everyone’s business”, odlučio iskoristiti za izradu košulja. Na taj način, tehnologija je uspjela objediniti kvalitetu i brigu za okoliš – plastični otpad iz Sredozemnog mora prerađuje se u tkaninu koja je sastavni dio najnovijih TechPrep™ košulja.

“U GANTU, svi radimo imajući isti cilj na umu – nikada ne prestajemo učiti. To nas motivira da poduzmemo određene aktivnosti za boljitak naše Zemlje”, izjavio je Brian Grevy, direktor marketinga u GANTU. “Ovim projektom pokrenuli smo posve novi proces kreiranja naših proizvoda koji se temelji na svjesnom, održivom pristupu koji će vremenom rasti i razvijati se. Učinit ćemo sve što možemo kako bismo osigurali da preuzmemo odgovornost i svijet učinili boljim mjestom. Na kraju krajeva, oceani i mora pripadaju svima nama.”

Zbog posebnih svojstava najnovijih Tech Prep™ košulja, materijali su prozračni i rastezljivi, s izrazitom moći upijanja, što ih čini iznimno udobnima za nošenje tijekom čitavog dana. Gumbi su također izrađeni od recikliranih materijala, u skladu s GANTOVIM standardom održivosti.

Ovdje možete saznati više o GANT Tech Prep™ liniji košulja koja je lansirana prošle godine.